TERVETULOA AVAIMETTOMAAN KOTIIN!

Me Toivolla pyrimme tekemään asukkaidemme arjesta parempaa, ja kehitämmekin jatkuvasti toimintaamme asukkaidemme tarpeisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä on uusi kotisi, jonne pääset kulkemaan helposti älypuhelin kotiavaimenasi. Haluamme tehdä asumisesta helppoa ja älykästä pienillä, mutta merkittävillä valinnoilla.

Olemme valinneet kotimaisen, varmatoimisen ja turvallisen iLOQ S50 -lukon kotiisi. Sinun ei enää tarvitse huolehtia kotiavaimista.

iLOQ S50 -lukko ja mobiilisovellus muuttavat puhelimesi avaimeksi ja virtalähteeksi. Samalla säästämme ympäristöä, parannamme turvallisuutta ja helpotamme lukkojen hallintaa.

Mikäli tarvitsette apua lukon käytössä – otattehan yhteyttä virka-aikana Asuntomestariinne tai Certegon päivystysnumeroon 010 700 701 (24/7). Päivystyspalvelu antaa teille tukea ja ohjeita lukkojen käyttöä varten. Mikäli ovi ei tämänkään jälkeen aukea, niin huolto tulee tekemään ovenavauksen. Huomioittehan, että päivystyspalvelu ei pysty lähettää teille uusia linkkejä puhelimeen eli ettehän vaihda puhelintanne viikonlopun aikana ja varauduttehan puhelimenne rikkoutumiseen sillä, että huolehditte, että teillä on Fobi tai jollain läheisellänne puhelinavain asuntoonne. Puhelinavaimia voimme tehdä useita asuntoonne. Certego hallinnoi Toivon avainhallintaa, mutta kaikki lisäyspyynnöt yms. pitää mennä kohteen Asuntomestarin kautta eli asiakas ei pysty itse tilaamaan avaimia suoraan Certegolta.

 

Onnea uuteen kotiin!

 

Alla pikaopas ja tarkemmat ohjeet lukon käyttöä varten:

PIKAOPAS

 

Sovelluksen käyttöönoton ohjeet:

1. Android -sovelluksen käyttöopas FIN

1. Android -sovelluksen käyttöopas ENG

2. iOS -sovelluksen käyttöopas FIN

2. iOS -sovelluksen käyttöopas ENG

3. Huawei -sovelluksen käyttöopas FIN

 

Lukon avaamisen ohjeet:

1. Android – Lukon avaaminen FIN

1. Android – Lukon avaaminen ENG

2. iOS – Lukon avaaminen FIN

2. iOS – Lukon avaaminen ENG

 

Fobin ja FobApp -ohjeet:

iLOQ AvainFob ja FobApp käyttöohje FIN

iLOQ FobApp user guide ENG

 

Ohjeet oven avaamiseen puhelimella:

Ohjeet oven avaamiseen Fobilla:

 

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET MOBIILIKULKEMISEEN LIITTYEN

Mitä tarkoittaa mobiilikulkeminen?

iLOQ S50 on maailman ensimmäinen NFC-pohjainen lukkosylinteri, joka ottaa avaamiseen tarvittavan energian älypuhelimesta. Asukkaan ei tarvitse kuljettaa mukanaan avainta, vaan avaimena toimii joko Android- tai Apple-älypuhelin, joka käyttää iLOQ S50 App -sovellusta.

Miten turvallisuus on huomioitu?

iLOQ S50 -ratkaisu poistaa fyysisiin avaimiin liittyvät turvallisuusriskit. iLOQ S50:ssä oikeuksia voidaan antaa ennalta määritetyksi ajaksi. Käyttöoikeudet voidaan myöntää tai evätä hetkessä, ei enää huolta kadonneista avaimista! Turvallisuuden tehostamiseksi asiakasohjelman ja palvelimen välinen arkaluontoinen tietoliikenne salataan TLS-salauksella.

Mitkä puhelintyypit/mallit tukevat S50-sovellusta?

iLOQ S50 -mobiilisovellus toimii puhelimissa, joissa on NFC-ominaisuus. Tuettuna on Android 7.0 ja sitä uudemmat mallit, iPhone 7, iOS 13.0 tai sitä uudemmat mallit sekä Huawei-puhelimet, joissa on AppGallery. Jos sovellusta ei löydy puhelimen sovelluskaupasta, se ei silloin todennäköisesti tue S50-sovellusta.

Minulla ei ole käytössäni iLOQ S50 –lukon kanssa yhteensopivaa älypuhelinta. Miten toimin?

Ei hätää. Ota yhteyttä Toivon asuntomestariin ja toimitamme asuntoonne tarvittavan määrän iLOQ Avain Fobeja. Tällöin Avain Fob toimii avaimenasi, jos käytössäsi ei ole yhteensopivaa, NFC-ominaisuudella varustettua älypuhelinta.

Jokaisesta AvainFobista perimme panttimaksun 135 € per fobi. Tämän panttimaksun saa takaisin poismuuttaessa, kunhan fobi on tallessa ja toimiva. Fobin panttimaksu peritään ja palautetaan vakuuden yhteydessä.

Miten Avain Fob toimii? Miten minun asukkaana tulee sitä huoltaa?

Avain Fob sisältää akun. Akku kestää yhdellä latauksella useita kuukausia (n. 5 000 avauskertaa). Laite ilmoittaa merkkivalolla akun lataustarpeesta viikkoja ennen akun loppumista. Näin voidaan välttää tilanne, jossa Fobin lataustaso olisi liian matala lukon avaamiseen. Avain Fob voidaan ladata tavallisella USB B -johdolla, joka toimitetaan laitteen mukana. Avain Fob on suunniteltu käytettäväksi vaativissa kohteissa ja äärimmäisissä sääolosuhteissa, ja se on veden- ja pölynkestävä. Latauksen lisäksi se ei tarvitse muuta huoltoa.

Lataamalla FobApp:in pystyt päivittämään Fobin ja tarkastamaan akunvarauksen prosentit.

Miten saan lisättyä asuntooni kulkuoikeuksia?

Asukas voi ilmoittaa lisäkulkuoikeustarpeista ottamalla yhteyttä Toivon asuntomestariin ja ilmoittamalla henkilön nimen ja puhelinnumeron.

Unohdin puhelimeni kotiin, miten toimin?

Kotiin unohtunut puhelin on verrannollinen kotiin unohtuneeseen avaimeen. Pyydä ohikulkijaa soittamaan taloyhtiön huoltoyhtiöön, josta lähettävät huoltomiehen avaamaan oven. Avauksesta veloitetaan normaalin huoltoyhtiön hinnaston mukaisesti.

Puhelimeni akku on loppu, enkä saa avattua kotioveani. Miten toimin?

Puhelinta pitää saada ladattua sen verran, että puhelimen saa avattua ja lukko saa avaukseen tarvitsemansa virran. Pääset rappukäytävään ulko-oveen syötettävällä PIN-koodilla. Toivon asuinkohtessa on asukkaiden käytössä latauskaappi, jossa saat ladattua puhelintasi. Jos tällaista mahdollisuutta ei vielä omassa taloyhtiössäsi ole, yritä saada esimerkiksi naapurilta hetkeksi laturi lainaksi tai pyydä naapuria soittamaan oven avaus huoltoyhtiöltä.

 

Mikäli sinulla jäi silti jotakin kysyttävää mobiiliavaukseen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä!