TERVETULOA AVAIMETTOMAAN KOTIIN!

Me Toivolla pyrimme tekemään asukkaidemme arjesta parempaa, ja kehitämmekin jatkuvasti toimintaamme

asukkaidemme tarpeisiin. Tästä hyvänä esimerkkinä on uusi kotisi, jonne pääset kulkemaan helposti älypuhelin kotiavaimenasi. Haluamme tehdä asumisesta helppoa ja älykästä pienillä, mutta merkittävillä valinnoilla.

Olemme valinneet kotimaisen, varmatoimi- sen ja turvallisen iLOQ S50 -lukon kotiisi. Sinun ei enää tarvitse huolehtia kotiavaimista,

iLOQ S50 -lukko ja mobiilisovellus muuttavat puhelimesi avaimeksi ja virtalähteeksi. Samalla säästämme ympäristöä, parannamme turvallisuutta ja helpotamme lukkojen hallintaa.

Tähän pikaohjeeseen olemme koonneet perustiedot mobiilikulkemisesta. Tarkempaa tietoa ja ohjeita löydät asuntosi kodinkansiosta Toivon-muistitikulta.

Onnea uuteen kotiin!

– Toivolaiset

PDF: toivo_iloq_pikaopas_luonnos2

PDF: toivo_iloq_opas_UKK

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET MOBIILIKULKEMISEEN LIITTYEN

Mitä tarkoittaa mobiilikulkeminen?

iLOQ S50 on maailman ensimmäinen NFC-pohjainen lukkosylinteri, joka ottaa avaa-miseen tarvittavan energian älypuhelimesta. Asukkaan ei tarvitse kuljettaa muka-naan avainta, vaan avaimena toimii joko Android- tai Apple-älypuhelin, joka käyttää iLOQ S50 App -sovellusta.

Miten turvallisuus on huomioitu?

iLOQ S50 -ratkaisu poistaa fyysisiin avaimiin liittyvät turvallisuusriskit. iLOQ S50:ssä oikeuksia voidaan antaa ennalta määritetyksi ajaksi. Käyttöoikeudet voidaan myöntää tai evätä hetkessä, ei enää huolta kadonneista avaimista! Turvallisuuden tehostamiseksi asiakasohjelman ja palvelimen välinen arkaluontoinen tietoliikenne salataan TLS-salauksella.

Mitkä puhelintyypit/mallit tukevat S50-sovellusta?

iLOQ S50 -mobiilisovellus toimii puhelimissa, joissa on NFC-ominaisuus. Tuettuna on Android 7.0 ja sitä uudemmat mallit, iPhone 7, iOS 13.0 tai sitä uudemmat mallit sekä Huawei-puhelimet, joissa on AppGallery. Jos sovellusta ei löydy puhelimen sovellus- kaupasta, se ei silloin todennäköisesti tue S50-sovellusta.

Minulla ei ole käytössäni iLOQ S50 –lukon kanssa yhteensopivaa älypuhelinta. Miten toimin?

Ei hätää. Ota yhteyttä Toivon asuntomestariin ja toimitamme asuntoonne tarvittavan määrän iLOQ Avain Fobeja. Tällöin Avain Fob toimii avaimenasi, jos käytössäsi ei ole yhteensopivaa, NFC-ominaisuudella varustettua älypuhelinta.

Miten Avain Fob toimii? Miten minun asukkaana tulee sitä huoltaa?

Avain Fob sisältää akun. Akku kestää yhdellä latauksella useita kuukausia (n. 5 000 avauskertaa). Laite ilmoittaa merkkivalolla akun lataustarpeesta viikkoja ennen akun loppumista. Näin voidaan välttää tilanne, jossa Fobin lataustaso olisi liian matala lukon avaamiseen. Avain Fob voidaan ladata tavallisella USB B -johdolla, joka toimitetaan lait- teen mukana. Avain Fob on suunniteltu käytettäväksi vaativissa kohteissa ja äärimmäisis- sä sääolosuhteissa, ja se on veden- ja pölynkestävä. Latauksen lisäksi se ei tarvitse muuta huoltoa.

Lisätietoa Avain Fobista löydät tästä

Miten saan lisättyä asuntooni kulkuoikeuksia?

Asukas voi ilmoittaa lisäkulkuoikeustarpeista ottamalla yhteyttä Toivon asuntomestariin ja ilmoittamalla henkilön nimen ja puhelinnumeron.

Unohdin puhelimeni kotiin, miten toimin?

Kotiin unohtunut puhelin on verrannollinen kotiin unohtuneeseen avaimeen. Pyydä ohi- kulkijaa soittamaan taloyhtiön huoltoyhtiöön, josta lähettävät huoltomiehen avaamaan oven. Avauksesta veloitetaan normaalin huoltoyhtiön hinnaston mukaisesti.

Puhelimeni akku on loppu, enkä saa avattua kotioveani. Miten toimin?

Puhelinta pitää saada ladattua sen verran, että puhelimen saa avattua ja lukko saa avaukseen tarvitsemansa virran. Pääset rappukäytävään ulko-oveen syötettävällä PIN-koodilla. Toivon asuinkohtessa on asukkaiden käytössä latauskaappi, jossa saat ladattua puhelintasi. Jos tällaista mahdollisuutta ei vielä omassa taloyhtiössäsi ole, yritä saada esimerkiksi naapurilta hetkeksi laturi lainaksi. Jos tämä ei ole mahdollista, soita taloyhtiösi huoltoyhtiö paikalle avaamaan ovi.

Mikäli sinulla jäi silti jotakin kysyttävää mobiiliavaukseen liittyen, ole rohkeasti yhteydessä!