1. Varmista luottotiedot

Kunnossa olevat luottotiedot kertovat, miten vuokralainen on historiassaan huolehtinut taloudestaan.

2. Selvitä vuokralaisehdokkaan elämäntilanne

Selvitä, onko vuokralainen stabiilissa elämäntilanteessa, jossa hän tarvitsee todennäköisesti pitkäaikaisen asunnon esimerkiksi opiskelun tai työn vuoksi.

3. Miten asuntosi tukee vuokralaisen arkea?

Mitä paremmin asuntosi sijainti ja ominaisuudet tukevat potentiaalisen vuokralaisen arkea, kuten työtä, koulua, harrastuksia ja sosiaalista elämää, sitä paremmat mahdollisuudet on saada pitkäaikainen vuokralainen.

– Artikkeli jatkuu alempana – 

 

4. Pohdi, vuokraatko asunnon nuorelle ensiasunnon hakijalle

Toisinaan ihmisillä, jotka ovat vuokraamassa ensimmäistä asuntoaan, voi oma arki olla uutta. Yleensä  asiansa parhaiten hoitavat vuokralaiset yli 23-vuotiaita, joilla on jo kokemusta itsenäisestä asumisesta ja vuokralla olemisesta. 

5. Tapaa asiakas kasvotusten

Parhaan kuvan vuokralaisehdokkaasta saat, kun tapaat hänet kasvotusten: millainen henkilö hän on, miten toimii ja keskustelee ja millaisen mielikuvan antaa itsestään.

Bonus: muista, että vuokralainen on asiakkaasi!

Vuokralainen maksaa ison osan kuukausituloistaan sinulle vuokran muodossa. Kohtele siis vuokralaistasi kuin asiakasta ja tarjoa hyvä vuokralaiskokemus. Näin voit rakentaa helpommin pitkän ja luotettavan asiakassuhteen vuokralaisesi kanssa.