Toivo Groupin toimitusjohtaja käy läpi videolla 5 yleisintä asuntosijoittamisen sudenkuoppaa, jotka on ammennettu tuhansien asuntojen kokemusten pohjalta

– Lue artikkeli alempaa – 

 

1. Heikot sijainnit ja markkinat

Maksimoidakseen tuoton asuntosijoittaja saattaa tyytyä sijainteihin, joissa asuntojen kysyntä on parhaimpia alueita heikompaa. Vaikka näiden alueiden vuokratuotto voisi olla muita alueita korkeampi, on riskinä heikko kysyntä. Tällöin sijoittaja saattaa ajautua tilanteeseen, jossa asunnolle ei löydy vuokralaista ja asuntosijoitus muuttuukin rasitteeksi.

2. Vanhat asunnot

Vanhojen asuntojen hintataso on usein liian korkea, kun otetaan huomioon taloyhtiön korjausvelka. Vaikka taloa kuinka remontoitaisiin, ei sitä kuitenkaan voida saattaa uutta vastaavalle tasolla.

Me Toivolla keskitymme puhtaasti hyödyntämään sijoituskohteina uusia asuntoja.

3. Optimismi

Monesti etenkin aloittava asuntosijoittaja luottaa liian optimistisiin lukuihin esimerkiksi vuokratuottoa arvioidessaan. Karu totuus saattaa paljastua, kun asunnolle ei löydykään halukkaita vuokralaisia etukäteen suunnitellulla vuokrahinnalla. Lopulta ennalta laskettu tuotto voi jäädä suunniteltua huomattavasti pienemmäksi.

4. Poikkeuksellisten diilien metsästäminen

On totta, että monesti asuntosijoittaja tekee voiton ostohetkellä. Poikkeukselliset kohteet ovat kuitenkin harvassa ja kilpailtuja, joten niiden metsästämiseen käytetty aika tarkoittaa auttamatta tänä aikana menetettyä vuokratuottoa. Esimerkkinä PK-seudulla tällainen poikkeuksellisen hyvä diili voisi olla 7 % tuottoa tarjoava kohde. Jos kuitenkin metsästät tällaista kohdetta useita vuosia, olet jo menettänyt tuossa ajassa 14 % voiton, jota poikkeuksellisen hyvä diili ei enää korvaakaan.

5. Tunteella tehdyt päätökset

Suomalaisista 59 % tienaa bruttona alle 2400 € / kk. Kun hankit sijoitusasuntoa, kysymys ei ole siitä, missä sinä itse asuisit, vaan siitä, missä asunnossa on hyvät numerot.