Kohde on rakenteilla ja rakentamisen kesto on tämän hetkisen arvion mukaan noin 12 kuukautta. Kohde sijaitsee kivenheiton päässä Kehä III:sta ja sijoittuu idylliseen pientaloympäristöön.

Espoon Ylämyllyntiellä sijaitseva rakennushanke sai rakennusluvan lokakuussa 2020 ja kohteen rakentaminen on alkanut aloitusoikeuden turvin tontin raivaamisella sekä maanrakennustöillä. Hankkeen tuotantojohtaja Markus Pulkkinen on innoissaan hankkeen etenemisestä.

– Hankekehityksessä on onnistuttu ja asukasnäkökulma on selkeästi ollut keskiössä, tällaista hanketta on todella mielenkiintoista rakentaa.

Toivossa on laadittu uusien kohteiden suunnittelua ohjaavat 10 osatavoitetta, joiden näkökulmasta jokaista hanketta edistetään. Tavoitteet pohjautuvat YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin, jokaisessa hankkeessa pyritään edistämään kestävää kehitystä osana rakentamista sekä ympäristöä.

– Kohteen suunnittelussa olemme halunneet löytää parhaat ratkaisut juuri tälle tontille. Naapurustossa sijaitsee pientaloja ja kulttuurihistoriallisesti arvokas Villa Solkullan kartano. Arkkitehti on onnistunut kiitettävästi sopeuttamaan uudisrakennukset ympäristöön. Olemme pitäneet kiinni asukasnäkökulmasta, asuntopohjat ovat monipuoliset ja esimerkiksi huonekorkeudet sekä kerroslukumäärät vaihtelevat asunnoissa. Asukkaiden yhteistiloja löytyy sisältä ja ulkoa. Avarat yhteisolohuoneet kutsuvat viihtymään tai vaikka etätöitä tekemään. Pihalla aikaa voi viettää viljelylaatikoiden, marjapensaiden tai puutarhanhoidon parissa. Lapsiasukkaille löytyy leikkikaluja leikkialueelle vuodenaikojen mukaan ja pihalla oleskelu on haluttu tehdä mahdollisimman houkuttelevaksi. Ja löytyypä meiltä myös hyönteishotellit pihasuunnitelmasta, Toivo Groupin toimitusjohtaja Markus Myllymäki taustoittaa suunnitelmien yksityiskohtaisuutta.

Hanke on saavuttanut A-energialuokan. Lämmitysmuotona toimii maalämpö ja energiatehokkuuden tavoittelu on ollut suunnittelupöydällä oleellinen osa kokonaisuutta. Rakennusten elinkaariaikainen hiilijalanjälki on merkittävästi keskivertorakentamista pienempi.

– Pienemmän hiilijalanjäljen tavoittelussa on oleellista tunnistaa korkeimman hyödyn ratkaisut kohdekohtaisesti. Suurin osa parempaan energiatehokkuuteen johtavista toimenpiteistä lyödään lukkoon jo aivan hankesuunnittelun alussa. On tärkeä asettaa näin ollen tavoitteet suunnittelutiimille. Tässä olemme aivan erityisesti onnistuneet, Markus Pulkkinen toteaakin.

Jokaisessa hankkeessa on tärkeää tehdä yhteistyötä kaikkien sidosryhmien kanssa, tästäkin projektista haluamme antaa erityismaininnan hyvästä yhteistyöstä Espoon rakennusvalvonnalle ja naapurustolle.

Toivo Group on kotimainen kiinteistöalan moniosaaja, jonka tavoitteena on kehittää vastuullisia asumisratkaisuja tulevaisuuden tarpeisiin. Visionamme on tuottaa tuhansia asuntoja kasvukeskuksiin lähivuosien kuluessa. Omistuksessamme ja rakenteilla olevia asuntoja on tällä hetkellä yli 600 kappaletta.


Tuomas Hemmilä

Hankekehitysjohtaja

[email protected]

040 867 5021